Здравейте

Та добре дошли на всички... в моя блог. Май е малко шантаво място, тук има неща от игла до конец... но какво да се прави прилича на мен просто ;-)
Та името ми е не друго, а Пролетина... може би малко странно и нетрадиционно, но е дело на обичащата ме майка. Интересите ми са прекалено разнообразни : кино, телевизия, книги, театър, музика, изкуство, култура.... почти всичко, за което може да се сетите. Занимавам се.... тези дни заниманията ми включват много биология. Уча в Софийския университет спецеалност Биотехнологии.Иначе както обикновенно се шматкам по пътищата, запознавма се с нови и интересни хора, и обогатявам общата си култура. )
Живея в България, в София и смятам да остана тук. Може би съм водена от малко смахнато чувство на патриотизъм, но тук ми харесва и тук се чувствам на мястото си. Все пак бих посетила някоя и друга страна... просто обичам да опознавам нови неща. Хората ме смятат за леко лудичка, но аз се намирам за съвсем нормална.
Преди време един приятел ми беше казал, че аз съм парадокс... може би не греши


четвъртък, септември 20, 2007

Lee - Make History

Наскоро се поинтересувах какво представлява марката дрехи Lee.Mарка водеща началото си от 1889, като началото се слага с хранителни стоки, а след това и работни облекла.Историята на компанията е дълга и пълна с обрати, докато се стига до наши дни и производство на различни младешки облекла.
Когато проверявах какви облекла точно произвеждат се натъкнах на доста интересна кампания на компанията .Тази кампания се състой в това всеки, които иска да прати интересни снимки, които "правят" история.Снимки на емблематични места или случки, интересни и неповторими снимки.От тази кампания има вече публикувани множесто снимки в ралзични списания по света. Аз лично доста се позаинтригувах от тази кампания и смятам да пратя няколко снимки.Е естествено в края на кампанията, което е 01.01.2009, има парична награда за най-добрата снимка ( 50,000 евро). Но моята цел лично не е тази, а просто да се занимавам с нещо толкова забавно.Нека всеки, който иска да се включи.

неделя, септември 09, 2007

Think outside the box


Изразът " Think outside the box " в превод означава " Мисли извън кутията" се използва, за да се види даденият проблем от друг ъгъл
Този израз започва да се разпространява от хора работещи в Дисни през 1960-1970.Счита се, че началото на тази фраза идва от "nine dots puzzle" или пъзела с деветте точки. При него има девет точки, които трябва да се свържат с помощта на четири линии като химикала не се вдига от листа хартия. Пъзела има лесно решение, но само ако човек излезе от квадрата образуван от точките.Така се ражда израза " Мисли изън кутията". Пъзелът е сложен само ако човек си представи, че точките образуват кутия.
Едно от емблематичните изказвания свързано с тази фраза е: "We must step back and see if the solutions to our problems lie outside the box." Което преведено ще звучи така : " Трябва да отстъпим назад и да видим дали разрешението на проблемите ни се крие някъде извън проблема"
Според мен това е много правилен подход за справяне с проблеми. Трябва да видиш цялостната картина, за да можеш да вземеш най-правилното решение. Също така този подход подтиква хората да не използват стериотипните, банални решения, а да създадат решение най-добре пасващо на техния проблем.
Жалко е, че хората обикновенно чакат решението да падне от накъде или действат по стар и изпитан метод. Май всички са загубили желанието си за борба... което е доста жалко, но докато има хора които мислят извън кутията света ще се върти :)